Skip to main content
Caserecce integrale met kipgehaktballetjes en groenten

Caserecce integrale met kipgehaktballetjes en groenten

3.5
(874)

Deze populaire pasta maak je heerlijk romig met Alpro Cuisine. De fluweelzachte structuur van deze plantaardige variatie op kookroom gaat perfect samen met het kipgehakt. Onze slager heeft dit gehakt al voor je voorgekruid met Italiaanse kruiden als oregano en rozemarijn. Deze maken de balletjes extra lekker!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 tl

Paprikapoeder

4 el

Alpro Cuisine

(Bevat: Soja)

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3105 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten73 g
Vezels13 g
Eiwitten40 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de cherrytomaten doormidden.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden.

2

Kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de ui toe.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Snijd de kipgehaktballen doormidden en bak, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui en knoflook toe.

Voeg de spinazie toe en laat slinken.
4

Voeg de cherrytomaten, paprikapoeder en Alpro Cuisine toe aan de wok of hapjespan en breng afgedekt aan de kook. Scheur vervolgens de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de caserecce en de saus met de kipgehaktballetjes over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders