Casarecce met chorizo en avocadopesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met chorizo en avocadopesto

Casarecce met chorizo en avocadopesto

met kruidenroomkaas en cherrytomaten

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Familie
Snelle bereiding
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Avocado-pestodip

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Paprikareepjes

40 gram

Chorizoblokjes

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3519 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten76.2 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels10.6 g
Eiwitten30.7 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snipper de ui.
  • Kook de pasta 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Chorizo en groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de ui en chorizoblokjes 2 - 3 minuten.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Voeg de paprikareepjes en cherrytomaten toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Saus afmaken
3
  • Voeg de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan en laat smelten.
  • Voeg de pasta toe en verhit het geheel al roerend 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Verdeel de overige geraspte kaas over de pasta en schep de avocado-pestodip erbovenop.