
Casarecce met chorizo en avocado-pesto
met kruidenroomkaas
Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.
Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
40 gram
Avocado-pestodip
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Rode cherrytomaten
50 gram
Paprikareepjes
40 gram
Chorizoblokjes
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Casarecce
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan of grote koekenpan
Instructies

1
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
- Snipper de ui.
- Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en chorizoblokjes 2 - 3 minuten.
- Halveer de cherrytomaten.
- Voeg de paprikareepjes en cherrytomaten toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

3
- Voeg de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan en laat smelten.
- Voeg de pasta toe en verhit het geheel al roerend 1 minuut op hoog vuur.
- Breng op smaak met peper en zout.

4
- Verdeel de pasta over de borden.
- Verdeel de overige geraspte kaas over de pasta en schep de avocado-pestodip erbovenop.