Skip to main content
Romige casarecce met chorizo

Romige casarecce met chorizo

met guacamole en cherrytomaten

4.3
(535)

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Familie
Snelle bereiding
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Guacamole

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Paprikareepjes

40 gram

Chorizoblokjes

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Casarecce

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3481 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels8.3 g
Eiwitten30.6 g
Zout2.3 g
Potassium48.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui.
Chorizo en groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en chorizoblokjes 2 - 3 minuten.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Voeg de paprikareepjes en cherrytomaten toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Saus afmaken
3
  • Voeg de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan en laat smelten.
  • Voeg de pasta toe en verhit het geheel al roerend 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Verdeel de overige geraspte kaas over de pasta en schep de guacamole erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders