Casarecce met bloemkool-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met bloemkool-roomsaus

Casarecce met bloemkool-roomsaus

met spinazie en geroosterde hazelnoten

De roomsaus van deze pasta is gezonder dan het lijkt. We hebben er namelijk per bordje 100 gram bloemkool in verborgen - vol vitaminen, vol vezels én vol smaak!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Bloemkoolrijst

90 gram

Casarecce

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Geroosterde hazelnoten

50 gram

Spinazie

0.3 zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Geraspte gruyère DOP

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2919 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers9 g
Vezels3.9 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven één van de pannen.Blancheer de bloemkoolrijst 1 minuut in de bouillon. Bewaar een kopje van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.Voeg de casarecce toe aan de andere pan en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Groente bakken
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook, spinazie en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Laat de spinazie slinken en houd vervolgens warm op laag vuur.

Bloemkoolsaus maken
3

Voeg de kruidenroomkaas en 2 el kookvocht per persoon toe aan de bloemkoolrijst. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de bloemkoolsaus en de casarecce toe aan de hapjespan met spinazie. Verwarm het geheel. Voeg de gruyère toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Serveren
4

Verdeel de casarecce met bloemkoolsaus over de borden. Garneer met de hazelnoten.