HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCasarecce Met Bloemkool Roomsaus
topBanner
Casarecce met bloemkool-roomsaus

Casarecce met bloemkool-roomsaus

met spinazie en geroosterde hazelnoten

Lees meer

De roomsaus van deze pasta is gezonder dan het lijkt. We hebben er namelijk per bordje 100 gram bloemkool in verborgen - vol vitaminen, vol vezels én vol smaak!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

180 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Geroosterde hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 tl

Italiaanse kruiden

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2919 kJ
Energie (kcal)698 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven één van de pannen.Blancheer de bloemkoolrijst 1 minuut in de bouillon. Bewaar een kopje van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.Voeg de casarecce toe aan de andere pan en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook, spinazie en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Laat de spinazie slinken en houd vervolgens warm op laag vuur.

3

Voeg de kruidenroomkaas en 2 el kookvocht per persoon toe aan de bloemkoolrijst. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de bloemkoolsaus en de casarecce toe aan de hapjespan met spinazie. Verwarm het geheel. Voeg de gruyère toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de casarecce met bloemkoolsaus over de borden. Garneer met de hazelnoten.