De roomsaus van deze pasta is gezonder dan het lijkt. We hebben er namelijk per bordje 100 gram bloemkool in verborgen - vol vitaminen, vol vezels én vol smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevattenSelderij)180 gram
Casarecce
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Geroosterde hazelnoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)100 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)2 tl
Italiaanse kruiden
50 gram
Kruidenroomkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte gruyère
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven één van de pannen.Blancheer de bloemkoolrijst 1 minuut in de bouillon. Bewaar een kopje van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.Voeg de casarecce toe aan de andere pan en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook, spinazie en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Laat de spinazie slinken en houd vervolgens warm op laag vuur.
Voeg de kruidenroomkaas en 2 el kookvocht per persoon toe aan de bloemkoolrijst. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de bloemkoolsaus en de casarecce toe aan de hapjespan met spinazie. Verwarm het geheel. Voeg de gruyère toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de casarecce met bloemkoolsaus over de borden. Garneer met de hazelnoten.