Butternut Squash Tagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Rode peper

1

Tomatenpuree

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Rucola

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Serranoham

20 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

500 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Ei, Tarwe)

100 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

70 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

3.5 el

Olijfolie

3 el

Witte balsamicoazijn

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

250 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7623 kJ
Energie (kcal)1822 kcal
Vetten75.6 g
waarvan verzadigd30.4 g
Koolhydraten218.9 g
waarvan suikers33 g
Vezels19.6 g
Eiwitten62.9 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Koekenpan
Staafmixer of blender
Pan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de flespompoen met een dunschiller. 
  • Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de flespompoen in halve manen van 2 cm dik.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng goed met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. Haal de flespompoen uit de oven en bewaar tot de volgende stap.
Smaakmakers bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de rode peper fijn.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de ui en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten. Voeg na het bakken de inhoud van de pan toe aan een grote kom.
Saus maken
3
  • Voeg de helft van de geroosterde flespompoen toe aan de grote kom.
  • Voeg de slagroom en 250 ml water toe.
  • Pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en de witte balsamicoazijn.
  • Scheur ondertussen de serranoham in stukjes en pluk de blaadjes van de salie.
Tagliatelle koken
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de serranoham en de salie toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten knapperig. 
  • Breng ondertussen ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle.
  • Kook de tagliatelle voor 3 - 5 minuten en giet daarna af.
  • Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed.
Salade maken
5
  • Snipper de sjalot en halveer de zongedroogde tomaten.
  • Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. 
  • Voeg vlak voor serveren de rucola en sjalot toe en meng goed.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten en pompoenpitten.
Serveren
6
  • Verkruimel ondertussen de feta.
  • Verdeel de tagliatelle over vier diepe borden.
  • Garneer met de overige geroosterde flespompoen, de serranoham, salie en feta.
  • Serveer met de rucolasalade.