HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Met Runderworst Van Belgisch Blauwe En Knapperige Pistachenoten
topBanner
Bulgur met runderworst van Belgisch Blauwe en knapperige pistachenoten

Bulgur met runderworst van Belgisch Blauwe en knapperige pistachenoten

Lees meer

De bulgur combineer je met zoete pruimen, pistachenoten en een runderworst van Belgisch Blauwe. Het Belgisch Blauwe runderras, ook wel Belgisch Witblauwe genoemd, stamt oorspronkelijk uit het Zuidoosten van België en dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes.

Labels:InspiratieEten binnen 3 dagenOriginalLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Tomaat

40 stuk(s)

Gedroogde pruimen

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Belgisch Blauwe runderworst

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3280 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels17 g
Eiwitten42 g
Zout2.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en pruimen. Snijd de prei in fijne ringen en tomaat in blokjes. Snijd de gedroogde pruimen in stukjes.

2

Voeg de pruimen en bulgur toe aan de bouillon en kook de bulgur en pruimen, afgedekt, 15 - 17 minuten. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen en voeg in de laatste minuut de tomaat toe.

3

Hak ondertussen de pistachenoten grof.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworst 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Voeg de prei toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur.

5

Scheur ondertussen de veldsla klein. Haal de runderworst uit de pan en voeg de bulgur, zwarte balsamicoazijn en de helft van de veldsla toe aan de wok op hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de overige veldsla over de borden. Verdeel de bulgur en runderworst over de veldsla en garneer met de pistachenoten