Bulgur met kalkoenshoarma, radijs en verse koriander
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met kalkoenshoarma, radijs en verse koriander

Bulgur met kalkoenshoarma, radijs en verse koriander

De radijsjes wok je kort mee met de kalkoenshoarma

Bulgur is een graanproduct dat vooral in de Arabische keuken wordt gebruikt. Bulgur is voor Arabische landen wat pasta voor Italië en rijst voor Azië is. Je maakt de bulgur deze keer samen met tomatenpuree en ui, waardoor het geheel lekker smeuïg wordt. Heb je nog citroen over? Besprenkel dan de bulgur met citroensap.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Peen

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

110 gram

Kalkoenshoarma

1 stuk(s)

Tomaat

4 stuk(s)

Radijs

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Kippenbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0 g
Vezels22 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de peen in plakjes.

Bereid de bulgur.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en tomatenpuree 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer tussendoor een keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen

Roerbak de peen en de kalkoenshoarma.
3

Verhit de overige olijfolie in een tweede wok of hapjespan met deksel en bak de peen, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de kalkoenshoarma toe en roerbak de kalkoenshoarma zonder deksel in 3 - 4 minuten bruin.

Snijd de radijs in dunne plakken.
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes, de radijs in dunne plakken en snijd of hak de koriander grof.

5

Roer de tomaat door de bulgur. Roer de radijs door de peen met kalkoenshoarma.

Garneer met de koriander.
6

Verdeel de bulgur en de kalkoenshoarma over de borden. Garneer met de koriander.