Bulgur is een graanproduct dat vooral in de Arabische keuken wordt gebruikt. Bulgur is voor Arabische landen wat pasta voor Italië en rijst voor Azië is. Je maakt de bulgur deze keer samen met tomatenpuree en ui, waardoor het geheel lekker smeuïg wordt. Heb je nog citroen over? Besprenkel dan de bulgur met citroensap.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Peen
⅓ blik(ken)
Tomatenpuree
85 gram
Bulgur
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)
110 gram
Kalkoenshoarma
1 stuk(s)
Tomaat
4 stuk(s)
Radijs
2 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
175 ml
Kippenbouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de peen in plakjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en tomatenpuree 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer tussendoor een keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen
Verhit de overige olijfolie in een tweede wok of hapjespan met deksel en bak de peen, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de kalkoenshoarma toe en roerbak de kalkoenshoarma zonder deksel in 3 - 4 minuten bruin.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes, de radijs in dunne plakken en snijd of hak de koriander grof.
Roer de tomaat door de bulgur. Roer de radijs door de peen met kalkoenshoarma.
Verdeel de bulgur en de kalkoenshoarma over de borden. Garneer met de koriander.