Bulgur-linzensalade met feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van feta. Little gem is een stevige slasoort, waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)595 kcal
Energie (kJ)2490 kJ
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten21.5 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels8.6 g
Eiwitten15.7 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon met ruim water in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado (zie WEETJE) doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tip: Wist je dat een avocado sneller rijpt als je hem naast een appel of banaan legt?

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten. Verkruimel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenparten en de avocado.

Tip: Door de linzen, bulgur en avocado bevat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde stoelgang en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.