Bruschetta’s met snelle perenjam en geitenkaas

Bruschetta’s met snelle perenjam en geitenkaas

Voor dit lekkere tussendoortje maak je zelf perenjam. Dit lijkt een tijdrovende bezigheid, maar wij hebben een methode waarmee je zó klaar bent. De peer snijden, ingrediënten in een steelpan, laten pruttelen en klaar is kees. Ook leuk: maak iets meer jam en bewaar dit in lege potjes. Ontzettend leuk om uit te delen!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 4 people

unit

Peer

unit

Handsinaasappel

unit

Steranijs

unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

unit

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

unit

Gemalen peper

Not included in your delivery

g

Bruine suiker

pinch

Zout

tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

Nutrition Values

/ per serving
Calories0 kcal
Fat0 g
Saturated Fat0 g
Carbohydrate0 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein0 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Saucepan

Cooking Steps

Snijd de peer.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de peer in kleine blokjes. Was de handsinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

2

Meng de basterdsuiker, steranijs en een snufje zout in een steelpan met deksel en laat de suiker om matig vuur al roerende licht bruin kleuren, karamelliseren. Voeg de peer en 1 tl sinaasappelrasp toe, zet het vuur laag en roer goed door.

Prak de jam grof.
3

Voeg vervolgens de zwarte balsamicoazijn toe en 3 el sinaasappelsap. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal daarna de deksel van de pan en laat de jam als nodig inkoken zodat deze verder indikt. Haal daarna de steranijs uit de pan en prak de jam grof met een vork of pureestamper.

Bak de ciabatta.
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken, leg deze op een ovenrooster met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Smeer de olijfolie goed uit en bak de ciabatta 5 – 10 minuten in de oven goudbruin.

Beleg de ciabatta.
5

Beleg de ciabatta met de perenjam, verdeel de geitenkaas erover en garneer met olijfolie, gemalen peper en een klein beetje overgebleven sinaasappelrasp.