De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Mini-komkommer
1 stuk(s)
Handsinaasappel
â…” stuk(s)
IJsbergsla
2 stuk(s)
Biologische demi-baguette
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Lupine, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesam)2 stuk(s)
Varkensrookworst
1 stuk(s)
Rode ui
50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)50 gram
Gesneden augurken
30 gram
Gefrituurde uitjes
(BevatGlutenbevattende granen)4 tl
Mosterd
2 tl
Honing
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes. Snijd of scheur de bladen van de ijsbergsla grof boven de saladekom. Meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.
Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven. Voeg de varkensrookworst toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 6 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Frituur de rode ui 2 - 3 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout.
Snijd de rookworst in de lengte doormidden. Snijd de baguette vanaf de bovenkant in en smeer op beide kanten de honing-mosterdsaus. Beleg met de rookworst, gebakken rode ui en augurken. Bestrooi met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade.