HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Rookworst Met Honing Mosterdsaus
topBanner
Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

met gefrituurde rode ui, augurk en frisse salade

Supersnel
Lees meer

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Handsinaasappel

⅔ stuk(s)

IJsbergsla

2 stuk(s)

Biologische demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Lupine, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesam)

2 stuk(s)

Varkensrookworst

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

50 gram

Gesneden augurken

30 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

4 tl

Mosterd

2 tl

Honing

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4489 kJ
Energie (kcal)1073 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.

2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes. Snijd of scheur de bladen van de ijsbergsla grof boven de saladekom. Meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.

3

Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven. Voeg de varkensrookworst toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 6 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Frituur de rode ui 2 - 3 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout.

4

Snijd de rookworst in de lengte doormidden. Snijd de baguette vanaf de bovenkant in en smeer op beide kanten de honing-mosterdsaus. Beleg met de rookworst, gebakken rode ui en augurken. Bestrooi met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade.