topBanner
Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

met knapperige koolsalade

Supersnel
Lees meer

Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Rodekool, witte kool en wortel

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 tl

BBQ rub

200 gram

Pulled pork

60 gram

Rucola en veldsla

30 gram

Gesneden jalapeño's

50 gram

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

3 el

Zwarte balsamicoazijn

100 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3425 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten.

2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.Meng de rodekool, witte kool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om.Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

3

Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon.Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.

4

Snijd de ciabatta open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork.Garneer het broodje met de jalapeño's en de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.