Boerenworst met gebakken aardappelblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken aardappelblokjes

Boerenworst met gebakken aardappelblokjes

met dillemayonaise en sperziebonen

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

¼ stuk(s)

Ui

200 gram

Sperziebonen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3558 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten52.4 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten58.9 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels14.7 g
Eiwitten28.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Bak de aardappeltjes in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Boerenworst bakken
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.
Dillemayonaise maken
3
  • Verwarm de pan met ui opnieuw.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise.
  • Voeg per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de boerenworst en de sperziebonen met ui over de borden.
  • Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.