HelloFresh
topBanner
Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

met gestoofde broccoli en kokossaus

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSelderijMelk (inclusief lactose)EiMosterdSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Ui

40 g

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, Selderij)

25 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Knoflookteen

5 cm

Verse gember

150 g

Basmatirijst

400 g

Broccoli

1 stuks

Thaise wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

250 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4050 kJ
Energie (kcal)968 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de mayonaise, 1/4 ui per persoon en 1/2 el melk per persoon. Kneed tot één geheel en laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

2

Kook ruim water voor de rijst in de waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Fruit al roerend de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten om middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, roer door en voeg het kokende water toe. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Vorm met je handen 1 burger per persoon van het boekoeloekoemengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de boekoeloekoeburger in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

4

Bereid de bouillon. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon. Zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet daarna af, indien nodig. Breng op smaak met peper.

5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, gember en de Thaise wokpasta 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat 2 - 3 minuten op laag vuur stoven tot de saus is ingedikt.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg er de broccoli naast. Leg de boekoeloekoeburger bij de rijst en schep er de saus overheen. Garneer met de pinda's.