HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoekoeloekoeburger Met Gember Knoflookrijst
topBanner
Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

Boekoeloekoeburger met gember-knoflookrijst

met gestoofde broccoli en kokossaus

Lees meer

Wist je dat de boekoeloekoe-mix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSelderijMelk (inclusief lactose)EiMosterdSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, SelderijKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 cm

Verse gember

150 gram

Basmatirijst

400 gram

Broccoli

1 zakje(s)

Thaise wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 ml

Kokosmelk

10 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

Zelf toevoegen

2 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

250 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4069 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten20 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Pan met deksel
Rasp
Waterkoker
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Hapjespan met deksel
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de mayonaise en per persoon: 1/4 ui en 1 el melk per persoon. Kneed tot een geheel en laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

2

Kook ruim water voor de rijst in de waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Fruit al roerend de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten om middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, roer door en voeg het kokende water toe. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Vorm met je handen 1 burger per persoon van het boekoeloekoemengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de boekoeloekoeburger in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

4

Bereid 125 ml bouillon per persoon. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met de bouillon, zet het vuur lager en laat de broccoli 8 - 10 minuten afgedekt stoven. Giet indien nodig af. Breng op smaak met peper.

5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, gember en de Thaise wokpasta 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat 2 - 3 minuten op laag vuur koken tot de saus is ingedikt.

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de broccoli ernaast. Leg de boekoeloekoeburger bij de rijst en schep de saus eroverheen. Garneer met de pinda's.