Deze week geniet je van een pizza die bij weinig pizzeria’s op de menukaart zal staan: een bietenpizza. Voor de bodem zijn, zoals de naam al prijsgaf, bieten gebruikt. De smaak van biet combineert goed met de rucola en zwarte balsamicoazijn. Op de extra informatiekaart lees je meer over deze speciale pizza!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Rode ui
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Bietenpizza
(Bevat Gluten)
50 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ tl
Gedroogde oregano
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode ui in ringen. Snijd de champignons in plakken.
Besmeer elke bietenpizza met de helft van de olijfolie en de kruidenroomkaas. Verdeel er vervolgens de rode ui en champignons over. Bestrooi vervolgens met de grana padano, oregano, peper, zout en zonnebloempitten. Besprenkel tenslotte met de overige olijfolie.
Bak de pizza 8 minuten in de oven.
Snijd de pizza’s in 8 gelijke stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.