Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Een bijzondere variant op de klassieke pizza

Deze week geniet je van een pizza die bij weinig pizzeria’s op de menukaart zal staan: een bietenpizza. Voor de bodem zijn, zoals de naam al prijsgaf, bieten gebruikt. De smaak van biet combineert goed met de rucola en zwarte balsamicoazijn. Op de extra informatiekaart lees je meer over deze speciale pizza!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Bietenpizza

(Bevat Gluten)

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ tl

Gedroogde oregano

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)1021 kcal
Energie (kJ)4272 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten123 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de rode ui in ringen.
2

Snijd de rode ui in ringen. Snijd de champignons in plakken.

Besmeer elke bietenpitta met de helft van de olijfolie en de roomkaas.
3

Besmeer elke bietenpizza met de helft van de olijfolie en de kruidenroomkaas. Verdeel er vervolgens de rode ui en champignons over. Bestrooi vervolgens met de grana padano, oregano, peper, zout en zonnebloempitten. Besprenkel tenslotte met de overige olijfolie.

4

Bak de pizza 8 minuten in de oven.

Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.
5

Snijd de pizza’s in 8 gelijke stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.