topBanner
Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Een bijzondere variant op de klassieke pizza

Lees meer

Deze week geniet je van een pizza die bij weinig pizzeria’s op de menukaart zal staan: een bietenpizza. Voor de bodem zijn, zoals de naam al prijsgaf, bieten gebruikt. De smaak van biet combineert goed met de rucola en zwarte balsamicoazijn. Op de extra informatiekaart lees je meer over deze speciale pizza!

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode ui

250 gram

Champignons

2 stuk(s)

Bietenpizza

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

1 tl

Gedroogde oregano

15 gram

Zonnebloempitten

60 gram

Rucola

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)4271.8640000000005 kJ
Energie (kcal)1021 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten123 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels16 g
Eiwitten37 g
Zout0.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de rode ui in ringen. Snijd de champignons in plakken.

3

Besmeer elke bietenpizza met de helft van de olijfolie en de kruidenroomkaas. Verdeel er vervolgens de rode ui en champignons over. Bestrooi vervolgens met de grana padano, oregano, peper, zout en zonnebloempitten. Besprenkel tenslotte met de overige olijfolie.

4

Bak de pizza 8 minuten in de oven.

5

Snijd de pizza’s in 8 gelijke stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.