topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bavette met kruidenboter

Bavette met kruidenboter

met ovengebakken tomaten, salade en krieltjes

Bavette heeft meerdere betekenissen. Zo is het een pastasoort in Italië en een platte biefstuk in Frankrijk. Deze laatste is de bavette die je vandaag gaat bereiden. Het vlees is afkomstig van de buikspier van het rund en is enorm smaakvol. Snijd de bavette met een scherp mes – geen kartelmes – tegen de draad van het vlees in, zodat alle sappen in het vlees blijven.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Italiaanse kruiden

12.5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Bavette van Blonde d'Aquitaine

3 el

Fles olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Rode wijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3935 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten60 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Ovenschaal
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1

Haal de roomboter uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, meng met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de tomaten in de breedte. Snipper de sjalot en snijd de krulpeterselie fijn.

Tomaten bereiden
3

Meng per persoon 1 el olijfolie en 1 tl Italiaanse kruiden met de panko, de helft van de knoflook, 1/3 van de krulpeterselie, peper en zout in een kleine kom. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal en verdeel het mengsel over de tomaten. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Kruidenboter maken
4

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl rodewijnazijn en 1/2 tl mosterd met de sjalot tot een vinaigrette. Voeg vlak voor het serveren de rucola en veldsla toe en schep om. Meng in een andere kleine kom 1 el roomboter per persoon met de overige knoflook, 1/3 van de krulpeterselie, peper en zout.

Bavette bakken
5

Wrijf de bavette in met peper en zout. Verhit 6 – 7 minuten voor het einde van de oventijd 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, als de olie goed heet is, de bavette in de koekenpan en bak 1 – 2 minuten per kant. Haal de bavette uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat 2 minuten rusten.

Serveren
6

Snijd de bavette in plakjes. Serveer de bavette met de krieltjes en de salade. Verdeel de kruidenboter over de bavette en schep de ovengebakken tomaten op de salade. Garneer met de overige krulpeterselie.