HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Maaltijdsoep Met Kip En Aardappel
topBanner
Curry-maaltijdsoep met kip en aardappel

Curry-maaltijdsoep met kip en aardappel

met paksoi en wortel

Lees meer

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:Lekker snelNieuwNew
Allergenen :TarweSojaGlutenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 zakje(s)

Vietnamese saus

(BevatTarwe, Soja, Gluten)

200 gram

Kippendijreepjes

1 zakje(s)

Groene currykruiden

½ stuk(s)

Vers citroengras

3 stuk(s)

Wortel

300 gram

Aardappelen

180 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

1 stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2677 kJ
Vetten39.99 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten41.85 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels7.12 g
Eiwitten24.13 g
Zout4.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan of grote pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 200 ml water met 1/4 kippenbouillonblokje.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Spoel af met koud water.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de kip, de currykruiden, de aardappelpartjes en de wortel 3 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de citroengrasstengel kneust, hoe meer smaak hij afgeeft.

3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus en de Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door (zie Tip).
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout of een scheutje vissaus.

Tip: Vissaus kan erg overheersend zijn, voeg daarom niet teveel toe en proef de soep voordat je meer toevoegt. Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.