Skip to main content
Aspergebox zalm | 3-gangen menu
Aspergebox zalm | 3-gangen menu

Aspergebox zalm | 3-gangen menu

4 porties | Caesarsalade, asperges met zalm en cheesecake-dessert

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

In slechts een uurtje bereid je een caesarsalade, asperges op klassieke wijze met zalm en cheesecake met verse aardbeien. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Ei
Gluten
Vis
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1500 gram

Witte asperges

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat: Tarwe, Gerst Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten)

1200 gram

Krieltjes

400 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

20 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 pak(ken)

GÜ - Cheesecake

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten: Noten, Soja)

100 gram

Radicchio en romaine

125 gram

Rode cherrytomaten

300 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat: Vis)

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

10 gram

Verse dragon en bieslook

½

Ansjovis

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardbeien

Zelf toevoegen

4 tl

Wittewijnazijn

4 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)2967 kcal
Energie (kJ)12415 kJ
Vetten190 g
waarvan verzadigd52.2 g
Koolhydraten211.3 g
waarvan suikers45.9 g
Vezels37.1 g
Eiwitten91.5 g
Zout8.4 g

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Koekenpan
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan

Instructies

Salade | Voorbereiden
1
  • Weeg 500 gram asperges af.
  • Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges en snijd de rest in stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Snijd de verse bieslook en dragon fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan met deksel.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee.

Salade | Afmaken
2
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur.
  • Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets fijn.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, fijngesneden ansjovis, 1/2 tl ansjovisolie, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de slamix toe aan een saladekom, samen met de cherrytomaten, parmigiano reggiano en verse kruiden. Meng met de dressing. Garneer de salade met de asperges, ontbijtspek en de croutons.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Schil de overige asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De aspergetopjes hoef je niet te schillen.
  • Kook 2 liter water in een grote pan met deksel.
Hoofdgerecht | Koken
4
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel.
  • Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de gerookte zalm en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes.
  • Garneer met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Verwijder het kroontje van de aardbei en snijd de aardbei in dunne plakken.
  • Verwijder de verpakking van de cheesecake.
  • Serveer de cheesecake in het bijbehorende glaasje en leg de plakken aardbei er bovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei