Skip to main content
Aardappeltortilla met paprika, feta en een maiskolf
Aardappeltortilla met paprika, feta en een maiskolf

Aardappeltortilla met paprika, feta en een maiskolf

3.8
(402)

Deze aardappeltortilla maak je extra rijk door er naast aardappel ook paprika, bosui en oregano aan toe te voegen. Je geeft het een bijzondere twist met onze Griekse feta. De komkommersalade is lekker snel en gemakkelijk te maken en wil je die wat spannender maken? Snijd dan wat maiskorrels van de gare maïskolf af en voeg deze toe aan de salade.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Maiskolf

150 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Bosui

40 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 tl

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)680 kcal
Energie (kJ)2845.1 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten53 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie.
2

Maak ondertussen de maiskolf schoon, leg de kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel het grootste deel van de roomboter er in klontjes over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.

Snijd de aardappelen.
3

Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van ½ - 1 cm. Kook de aardappelen, 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de feta toe.
4

Snijd ondertussen de paprika klein en de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta. Kluts in een kom het ei met de bosui, oregano en 2/3 van de feta en breng op smaak met peper en zout.

5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter, voeg de paprika en gekookte aardappelen toe en schenk het eimengsel erover. Zet in de oven samen met de maiskolven en bak 30 minuten. Laat de ovenschaal vanaf 2 personen voor elk extra persoon 5 minuten langer garen. Test of de tortilla gaar is door te controleren of het ei in het midden gestold is. Haal na 30 minuten de maiskolven uit de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

6

Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan een saladekom. Voeg de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en overige feta toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de komkommersalade.
7

Verdeel de aardappeltortilla over de borden. Serveer met de maïskolf en de komkommersalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders