HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZomerse Parelcouscous Met Gerookte Kip
topBanner
Zomerse parelcouscous met gerookte kip

Zomerse parelcouscous met gerookte kip

met zongedroogde tomaten en courgette

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode ui

160 gram

Gerookte kipfilet

10

Rode basilicum

40 gram

Rucola

60 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3004 kJ
Energie (kcal)718 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af in een vergiet en spoel kort af onder lauw water.

2

Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik.Snijd de rode ui in fijne reepjes.Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, peper en zout toe en bak 8 - 10 minuten of tot de courgette gaar is.

3

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes.Snijd het rode basilicum grof.Meng in een grote saladekom 1 el witte balsamicoazijn met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met peper en zout.

4

Meng de rucola, parelcouscous, courgette, kipfilet en de helft van het basilicum en de zongedroogde tomaten met olie door de dressing.Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met het overige basilicum.