.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Parelcouscous
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
80 gram
Gerookte kipfilet
5 gram
Rode basilicum
20 gram
Rucola
35 gram
Semi-gedroogde tomatenmix
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Witte balsamicoazijn
100 ml
Zoutarme groentebouillon
Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af in een vergiet en spoel kort af onder lauw water.
Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik.Snijd de rode ui in fijne reepjes.Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, peper en zout toe en bak 8 - 10 minuten of tot de courgette gaar is.
Snijd de gerookte kipfilet in reepjes.Snijd het rode basilicum grof.Meng in een grote saladekom 1 el witte balsamicoazijn met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met peper en zout.
Meng de rucola, parelcouscous, courgette, kipfilet en de helft van het basilicum en de zongedroogde tomaten met olie door de dressing.Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met het overige basilicum.