Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

met zelfgemaakte croutons

.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Kipfilet

15 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

0.17 zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

3 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2619 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.7 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pruimtomaat en de paprika in blokjes. Smeer de kipfilet in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven.

Ui karameliseren
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat iets afkoelen.

Croutons maken
3

Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden met de blokjes ciabatta. Verdeel de blokjes op bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Italiaanse kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Omdat je in dit gerecht niet te veel kaas gebruikt, maar net genoeg voor een lekkere zilte smaak, is dit gerecht niet alleen smaakvol, maar ook nog eens lekker licht en bevat het weinig zout.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing, 1/2 tl mosterd, peper en zout.

Salade afmaken
5

Voeg de sla, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.

Tip: Meng een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.

Serveren
6

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekarameliseerde ui.