topBanner
Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

Zomerse Italiaanse salade met pestokip uit de oven

met zelfgemaakte croutons

Italiaanse zomer
Lees meer

.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode paprika

200 gram

Kipfilet

15 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 tl

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2619 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pruimtomaat en de paprika in blokjes. Smeer de kipfilet in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat iets afkoelen.

3

Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden met de blokjes ciabatta. Verdeel de blokjes op bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Italiaanse kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing, 1/2 tl mosterd, peper en zout.

5

Voeg de sla, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.

6

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekarameliseerde ui.