Zomers broodje tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomers broodje tonijnsalade

Zomers broodje tonijnsalade

met spiegelei, wortelbroodje en een salade

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergenen :
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Wortelbroodje

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ei

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3196 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten31 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.5 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.Snipper de kleine rode ui. Snijd de komkommer in blokjes. Hak de verse bladpeterselie en bieslook fijn. Snijd de tomaat in parten.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Tonijnsalade maken
2

Meng in een kom: de tonijn uit blik, de helft van de verse kruiden, de helft van de komkommer, de rode ui en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Halveer het wortelbroodje en bak 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak de ui dan een paar minuten in een koekenpan.

Spiegelei bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 spiegeleitjes per persoon. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl mosterd en de overige verse kruiden. Houd wat mesclun apart om de broodjes te beleggen en voeg de overige mesclun, de overige komkommer en de partjes tomaat toe aan de saladekom. Schep goed om.

Serveren
4

Verdeel de wortelbroodjes over de borden en beleg iedere helft met de achtergehouden mesclun en de tonijnsalade. Leg het spiegeleieren erop en serveer met de salade.