Zoet-pittige roerbak met zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoet-pittige roerbak met zalm

Zoet-pittige roerbak met zalm

met rijstnoedels, furikake en groenten

Onze zalm heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

50 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3399 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers35.7 g
Vezels8.9 g
Eiwitten26.2 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Aluminiumfolie
Vergiet
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Voeg de zalm, de knoflook, de zoete Aziatische saus, de ponzu, de honing, de ketjap en de sambal toe aan een kom en meng goed door.
  • Dek af met aluminiumfolie en laat marineren in de koelkast.
Noedels koken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de wortel in dunne reepjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de rijstnoedels in 6 - 7 minuten beetgaar in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af in een vergiet en spoel met koud water.
  • Voeg de noedels weer toe aan de pan en besprenkel met de helft van de zonnebloemolie. Schep goed om zodat de noedels niet aan elkaar plakken.
Zalm bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de groenten 6 - 7 minuten.
  • Vehit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm, zonder marinade, 1 - 2 minuten op de huid. Laat karamelliseren, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt. Bewaar de marinade voor de laatste stap.
  • Keer de zalm om en voeg het water toe. Bak de zalm nog 2 minuten op de andere kant.
Serveren
4
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en roer naar smaak de marinade en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de noedels in kommen en leg de zalm erbovenop.
  • Garneer met de furikake.

Weetje: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.