Skip to main content
Zelfgemaakte tonijnsalade
Zelfgemaakte tonijnsalade

Zelfgemaakte tonijnsalade

2 porties | op basis van yoghurt

3.3
(5)

Kies deze week voor tonijnsalade met bleekselderij en augurk! Wist je dat deze zelfgemaakte salade dankzij de yoghurt minder vet bevat dan het klassieke recept?

Labels:
Recept
Allergenen:
Vis
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Ui

2 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

100 gram

Gesneden augurken

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1066 kJ
Energie (kcal)255 kcal
Vetten9.5 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten12.5 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels2.7 g
Eiwitten28.9 g
Zout2.2 g
Potassium114.4 mg
Calcium17.6 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Grote kom

Instructies

1
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Pers 1/2 citroen uit boven een kleine kom.
2
  • Snipper de ui.
  • Snijd de bleekselderij en de augurken fijn.
3
  • Meng de yoghurt in een grote kom met de uitgelekte tonijn, ui, augurk, bleekselderij, 1 el mosterd en het citroensap.
  • Breng op smaak met 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
4
  • Garneer de tonijnsalade met een klein beetje paprikapoeder.
  • Serveer de tonijnsalade naar wens, bijvoorbeeld op een cracker of broodje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders