Zelfgemaakte tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte tonijnsalade

Zelfgemaakte tonijnsalade

2 porties | op basis van yoghurt

Kies deze week voor tonijnsalade met bleekselderij en augurk! Wist je dat deze zelfgemaakte salade dankzij de yoghurt minder vet bevat dan het klassieke recept?

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Ui

2 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

100 gram

Gesneden augurken

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1066 kJ
Energie (kcal)255 kcal
Vetten9.5 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten12.5 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels2.7 g
Eiwitten28.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Grote kom

Instructies

1
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Pers 1/2 citroen uit boven een kleine kom.
2
  • Snipper de ui.
  • Snijd de bleekselderij en de augurken fijn.
3
  • Meng de yoghurt in een grote kom met de uitgelekte tonijn, ui, augurk, bleekselderij, 1 el mosterd en het citroensap.
  • Breng op smaak met 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
4
  • Garneer de tonijnsalade met een klein beetje paprikapoeder.
  • Serveer de tonijnsalade naar wens, bijvoorbeeld op een cracker of broodje.