Skip to main content
Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk
Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

met krieltjes, tomaat-komkommersalade en mayonaise

3.7
(1,3K)

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Allergenen:
Vis
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 blik(ken)

Tonijn in olie

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Ei

15 gram

Panko paneermeel

25 gram

Kappertjes en gesneden augurken

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3726 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.4 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Kom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
2

Halveer de komkommer in de breedte en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes.Maak in een saladekom een dressing van de honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Tonijnburgers maken
3

Laat de tonijn uitlekken en snipper ondertussen de sjalot.Meng de tonijn in een kom met 1 eierdooier per persoon, de sjalot, panko, kappertjes en augurk. Vorm 1 burger per persoon van het tonijnmengsel.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.

Tip: Laat de kappertjes en augurken eerst goed uitlekken of dep ze droog met keukenpapier.

Serveren
4

Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.Leg op elk bord een tonijnburger. Schep de krieltjes en de tomaat-komkommersalade ernaast. Serveer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders