De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Krieltjes
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(BevatVis)2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Komkommer
25 gram
Panko paneermeel
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuk(s)
Sjalot
50 gram
Kappertjes en gesneden augurken
2 el
Zonnebloemolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Zwarte balsamicoazijn
2 tl
Honing
2 el
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de komkommer in de breedte en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes.Maak in een saladekom een dressing van de honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed.
Laat de tonijn uitlekken en snipper ondertussen de sjalot.Meng de tonijn in een kom met 1 eierdooier per persoon, de sjalot, panko, kappertjes en augurk. Vorm 1 burger per persoon van het tonijnmengsel.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.
Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.Leg op elk bord een tonijnburger. Schep de krieltjes en de tomaat-komkommersalade ernaast. Serveer met de mayonaise.