topBanner
Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

met krieltjes, tomaat-komkommersalade en mayonaise

Lees meer

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Labels:Lekker snel
Allergenen :VisEiMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sjalot

50 gram

Kappertjes en gesneden augurken

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Honing

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3726 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Halveer de komkommer in de breedte en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes.Maak in een saladekom een dressing van de honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed.

3

Laat de tonijn uitlekken en snipper ondertussen de sjalot.Meng de tonijn in een kom met 1 eierdooier per persoon, de sjalot, panko, kappertjes en augurk. Vorm 1 burger per persoon van het tonijnmengsel.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.

4

Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.Leg op elk bord een tonijnburger. Schep de krieltjes en de tomaat-komkommersalade ernaast. Serveer met de mayonaise.