Skip to main content
Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaasvulling
Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaasvulling

Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaasvulling

met salieboter en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak deze week zelf ravioli! Met behulp van verse lasagnebladen zet je deze gevulde pasta met salieboter en walnoten in een handomdraai op tafel.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Ei, Tarwe)

100 gram

Spinazie

75 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse salie

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 gram

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3687 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten56.9 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten62.8 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels4.9 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

1
  • Hak de spinazie grof. 
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Rasp de kaas met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie toe. Bak 2 - 4 minuten, of tot de spinazie geslonken is en knijp 1 citroenpartje uit boven de spinazie.
  • Verwijder van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
2
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Meng in een kom de kruidenroomkaas met de spinazie en 2/3 van de geraspte kaas. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lasagnevellen in vierkantjes van ongeveer 10 cm.
  • Leg op de helft van elk lasagnevel 1 el vulling en houd de randen vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een leeg vel en druk de randen goed dicht met een vork.
3
  • Leg de ravioli voorzichtig in de pan met kokend water en kook 2 minuten.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de salieblaadjes toe zodra de boter begint te smelten.
  • Schep voorzichtig de ravioli uit de pan en voeg toe aan de boter wanneer deze half gesmolten is. Meng de ravioli met de salieboter.
  • Bak, afgedekt, 1 - 2 minuten en breng op smaak met peper.
4
  • Hak de walnoten grof.
  • Verdeel de ravioli met salieboter over de borden. 
  • Garneer met de walnoten, citroenpartjes en de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaat, spinazie, bonen en rijst
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Kalfsstoof met aardappelpartjes

Kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricots verts en cherrytomaten
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini en gebakken kappertjes
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Dahl met kokos en paneer

Dahl met kokos en paneer

met linzen, groenten en naan
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus