Skip to main content
Zelfgemaakte kipnuggets met frietjes

Zelfgemaakte kipnuggets met frietjes

met zure-roomsalade en zoet-pittige chilisaus

Zure room wordt gemaakt door verse room te fermenteren met melkzuur. De frisse en kruidige smaak maakt het een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten!

Labels:
Family
High Protein
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ head

Botersla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

30 ml

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3111 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels8.5 g
Eiwitten36.7 g
Cholesterol15 mg
Zout0.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1110 mg
Calcium82.8 mg
Iron1.3 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Diep bord
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Frietjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.
  • Meng de frieten in een kom met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Nuggets maken
2
  • Meng in een kom de helft van de zure room met het paprikapoeder en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kip in gelijke stukjes van 3 cm om nuggets te maken.
  • Bedek de nuggets met het zure-roomsausje.
Salade maken
3
  • Scheur de sla in grove stukken. Snijd de komkommer in halve maantjes.Voeg beide toe aan een saladekom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en de overige zure room toe.
  • Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Kip paneren
4
  • Voeg de panko toe aan een diep bord en breng op smaak met peper en zout.
  • Wentel de nuggets erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.
Kip bakken
5
  • Zet een bord met keukenpapier klaar.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de nuggets 2 - 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin kleuren. 
  • Haal uit de koekenpan en leg op het bord met keukenpapier.
Serveren
6
  • Serveer de nuggets met de frietjes en de salade. 
  • Serveer de zoet-pittige chilisaus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders