Zeebaars piccata met broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zeebaars piccata met broccolini

Zeebaars piccata met broccolini

met spinazie en aardappelpartjes

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere, vegetale smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

120 gram

Zeebaarsfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Broccolini

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2789 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers1.5 g
Vezels7.7 g
Eiwitten35.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Rasp

Instructies

Aardappelen bakken
1

Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd grof. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn in 20 - 25 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Leg de broccolini erbij, voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Voeg vervolgens de spinazie toe en bak, al roerend, nog 2 minuten verder tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je stooft de broccolini beetgaar. Heb je het graag wat zachter, stoof de broccolini dan nog enkele minuten langer en voeg daarna pas de spinazie toe.

Vis bakken
3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel, verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Bestrooi met peper. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Weetje: Wist je dat zeebaars veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Snijden
4

Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof.

Saus maken
5

Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de vis op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook 1 minuut. Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 1 tl citroenrasp, 2 el water, 1/8 bouillonblokje en de kappertjes toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de zeebaars en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en groenten over de borden. Schep de zeebaars ernaast en besprenkel met de saus. Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.