Zeebaars piccata met broccolini
Zeebaars piccata met broccolini

Zeebaars piccata met broccolini

met spinazie en aardappelpartjes

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere, vegetale smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato wedges

120 g

Sea bass

(Contains Fish)

100 g

Broccolini

100 g

Spinach

(May be present Celery)

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

10 g

Capers

1 piece

Garlic

½ sprig

Fresh rosemary

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2789 kJ
Calories667 kcal
Fat38.8 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate39 g
Sugar1.5 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein35.9 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Casserole with Lid
•Fryingpan with lid
•Aluminum Foil
•Grater

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd grof. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn in 20 - 25 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Leg de broccolini erbij, voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Voeg vervolgens de spinazie toe en bak, al roerend, nog 2 minuten verder tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je stooft de broccolini beetgaar. Heb je het graag wat zachter, stoof de broccolini dan nog enkele minuten langer en voeg daarna pas de spinazie toe.

Vis bakken
3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel, verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Bestrooi met peper. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Weetje: Wist je dat zeebaars veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Snijden
4

Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof.

Saus maken
5

Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de vis op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook 1 minuut. Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 1 tl citroenrasp, 2 el water, 1/8 bouillonblokje en de kappertjes toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de zeebaars en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en groenten over de borden. Schep de zeebaars ernaast en besprenkel met de saus. Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.