Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere, vegetale smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potato wedges
120 g
Sea bass
(Contains Fish)
100 g
Broccolini
100 g
Spinach
(May be present Celery)
¼ piece
Lemon
2.5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
10 g
Capers
1 piece
Garlic
½ sprig
Fresh rosemary
1 tablespoon
Sunflower oil
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
0.12 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd grof. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn in 20 - 25 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Leg de broccolini erbij, voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Voeg vervolgens de spinazie toe en bak, al roerend, nog 2 minuten verder tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je stooft de broccolini beetgaar. Heb je het graag wat zachter, stoof de broccolini dan nog enkele minuten langer en voeg daarna pas de spinazie toe.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel, verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Bestrooi met peper. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Weetje: Wist je dat zeebaars veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.
Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof.
Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de vis op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook 1 minuut. Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 1 tl citroenrasp, 2 el water, 1/8 bouillonblokje en de kappertjes toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de zeebaars en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de aardappelpartjes en groenten over de borden. Schep de zeebaars ernaast en besprenkel met de saus. Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.