Skip to main content
Zalm in hoisinsaus met geroosterde groenten

Zalm in hoisinsaus met geroosterde groenten

met furikakerijst, limoen en sesamdressing

3.9
(996)

Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Allergenen:
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele wortel

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3047 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten27.2 g
Zout1.1 g
Potassium346.3 mg
Calcium55.1 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Snijd de ui in partjes. 
  • Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de wortel en snijd in stukken van 1 cm.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bereiden
2
  • Meng in een grote kom de ui, courgette en wortel met de zonnebloemolie, peper en zout. 
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 7 minuten in de oven.
Zalm bakken
3
  • Leg de zalm met de huid naar beneden op de bakplaat en smeer de bovenkant van de zalm in met 2/3 van de hoisinsaus.
  • Bak de zalm 10 - 15 minuten in de oven. 
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Serveren
4
  • Snijd de limoen in 6 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de sesamolie, de honing, de overige hoisinsaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon. 
  • Meng de furikake door de rijst. Verdeel de rijst, groenten en zalm over borden.
  • Garneer met de hoisindressing en de gomasio. Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders