Zalm-avocadobowl met furikake
Zalm-avocadobowl met furikake

Zalm-avocadobowl met furikake

met sojabonen, ui en bruine rijst

Je brengt de zalm-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Tags:
Family
•Eat Me First
Allergens:
Sesame
•Soy
•Wheat
•Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Quick-cook brown rice

â…“ piece

[Persian] cucumber

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Tomato

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

25 g

Edamame

(Contains Soy)

½ piece

Onion

40 g

Avocado dip

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3258 kJ
Calories779 kcal
Fat40.7 g
Saturated Fat5.6 g
Carbohydrate71.5 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein28.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Bowl
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Komkommer en ui bereiden
2
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Dressing maken
3
  • Meng in een kom de mayonaise, zoet-pittige chilisaus en 1 el water per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Leg de warmgerookte zalm, komkommersalade, ingelegde ui, avocadodip, tomatenblokjes en sojabonen erbovenop.
  • Besprenkel met de dressing. 
  • Garneer met de furikake.