
Zalm-avocadobowl met furikake
met sojabonen, ui en bruine rijst
Je brengt de zalm-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Bruine snelkookrijst
⅓ stuk(s)
Komkommer
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ zakje(s)
Furikake
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
25 gram
Sojabonen
(Bevat Soja)
½ stuk(s)
Ui
40 gram
Avocadodip
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
Zelf toevoegen
1 tl
Suiker
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Snijd de tomaat in blokjes.

- Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes.
- Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

- Meng in een kom de mayonaise, zoet-pittige chilisaus en 1 el water per persoon.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
- Leg de warmgerookte zalm, komkommersalade, ingelegde ui, avocadodip, tomatenblokjes en sojabonen erbovenop.
- Besprenkel met de dressing.
- Garneer met de furikake.