Yazzara is een frisse groentedip gemaakt van pompoen, wortel, room en gember. Het is een kleurrijk bijgerecht dat perfect past bij een rijkgevulde mezze.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 bol(len)
Rode ui
â…” bag(s)
Za'atar
(BevatSesamzaad)160 gram
Vegetarische kipstukjes
(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)2 bol(len)
Pruimtomaat
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)1 bol(len)
Avocado
50 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))6 bol(len)
Mini-tortilla's
(BevatGlutenbevattende granen)80 gram
Yazzara
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
1 el
Rode wijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui met de za'atar 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak ze in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de pruimtomaat in blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Meng er de tomaat en peterselie doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de witte kaas in blokjes.
Leg op elk bord drie tortilla's. Besmeer ze met de yazzara. Zet de tomatensalade, de vegetarische kipstukjes met ui, de witte kaas en de avocado in kommetjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.