Yazzara is een frisse groentedip gemaakt van pompoen, wortel, room en gember. Het is een kleurrijk bijgerecht dat perfect past bij een rijkgevulde mezze.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
â…“ sachet(s)
Za'atar
(Contains Sesame)
80 g
Veggie chicken pieces
1 piece
Tomato
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
½ piece
Avocado
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
3 piece
Flour tortillas
40 g
Yazzara
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Red wine vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui met de za'atar 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak ze in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de pruimtomaat in blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Meng er de tomaat en peterselie doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de witte kaas in blokjes.
Leg op elk bord drie tortilla's. Besmeer ze met de yazzara. Zet de tomatensalade, de vegetarische kipstukjes met ui, de witte kaas en de avocado in kommetjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.