Wraps met vegetarische kipstukjes en yazzara
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met vegetarische kipstukjes en yazzara

Wraps met vegetarische kipstukjes en yazzara

met avocado en witte kaas

Yazzara is een frisse groentedip gemaakt van pompoen, wortel, room en gember. Het is een kleurrijk bijgerecht dat perfect past bij een rijkgevulde mezze.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

80 gram

Vegetarische kipstukjes

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Witte tortilla

40 gram

Yazzara

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2800 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Kipstukjes bakken
1

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui met de za'atar 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak ze in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Tomatensalade maken
2

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Meng er de tomaat en peterselie doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!

Snijden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de witte kaas in blokjes.

Serveren
4

Leg op elk bord drie tortilla's. Besmeer ze met de yazzara. Zet de tomatensalade, de vegetarische kipstukjes met ui, de witte kaas en de avocado in kommetjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.

Tip: Vind je het lekkerder om de tortilla's warm te serveren? Verhit ze dan kort één voor één in een koekenpan of verwarm ze tegelijk in de oven, ingepakt in aluminiumfolie.