Skip to main content
Wraps met sticky tempeh en avocadodip
Wraps met sticky tempeh en avocadodip

Wraps met sticky tempeh en avocadodip

met knoflooksaus, Peruaanse kruiden en puntpaprika

4.2
(772)

Tempeh is een eiwitrijke, gefermenteerde sojabonencake met een nootachtige, stevige textuur. Het zit niet alleen boordevol probiotica en voedingsstoffen, maar het absorbeert ook goed marinades, waardoor het ideaal is voor roerbakken, salades en grillen!

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

½ head

Botersla

40 gram

Avocadodip

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

¾ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

naar smaak

Plantaardige margarine

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4029 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten61.8 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers25.3 g
Vezels7.2 g
Eiwitten26.6 g
Zout2.6 g
Potassium156.8 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Diep bord
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de honing met de Peruaanse kruidenmix, de helft van de knoflook en de helft van de zonnebloemolie.
  • Verdeel de bloem over een diep bord. Dep de tempeh droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Haal de tempeh door de bloem.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in op te warmen, maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor de magnetron te gebruiken.

Tempeh bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in repen. 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 4 - 5 minuten.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn en roomboter toe en bak nog 3 minuten.
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tempeh 3 - 4 minuten.
  • Voeg de saus toe, verlaag het vuur en bak 1 minuut verder. 
Groenten snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook (zie Tip).
  • Scheur de bladen van de botersla grof. Snijd de tomaat in blokjes.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang de mayonaise dan door yoghurt. 

Serveren
4
  • Beleg de tortilla's met de knoflooksaus, de botersla, de tempeh en de groenten.
  • Verdeel de tomaat en de avocadodip erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders