Skip to main content
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen

Chipotlepasta wordt gemaakt van chipotlepepers, wat eigenlijk gerijpte, gerookte en gedroogde jalapeños zijn. Het rook- en droogproces verandert de jalapeños in chipotlepepers, waardoor ze hun kenmerkende rokerige smaak krijgen!

Labels:
Plant-based
Extra Veggies
Fibermaxxing
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Chipotle-pasta

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Venkel

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

25 ml

Water

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3108 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten69.2 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels28 g
Eiwitten23.3 g
Zout1.7 g
Potassium832.1 mg
Calcium103.4 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Vulling maken
2
  • Verlaag het vuur en voeg de zwarte bonen, tomaat, suiker, chipotle-pasta (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de limoen in 4 partjes en snijd de koriander grof.
Avocado snijden
3
  • Verwarm de tortilla's in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur 1 - 2 minuten per kant.
  • Meng in een grote kom de mayonaise met de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de venkel en de helft van de koriander toe. Roer goed door.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Serveren
4
  • Snijd de harde onderkant van de sla en snijd de sla fijn.
  • Vul de tortilla's met de sla, chipotle-bonen, avocado en venkelsla.
  • Voeg de overige sla toe aan de venkel en schep goed om. Serveer ernaast.
  • Garneer alles met de overige koriander. Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders