Skip to main content
Wortel-pastinaaksoep met noten-rozijnenbrood

Wortel-pastinaaksoep met noten-rozijnenbrood

Het noten-rozijnenbrood komt van onze bakker Le Perron

3.7
(1,9K)

In deze soep combineren we de oranje peen met pastinaak, een witte winterwortel. Op ons blog laten we zien hoe je pastinaak gemakkelijk schoonmaakt. Wortels zijn er in nog veel meer kleuren. Het verhaal doet de ronde dat Nederlanders de wortel in een oranje kleur hebben gekweekt, als eerbetoon aan Willem van Oranje

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Vastkokende aardappelen

125 gram

Pastinaak

¼ stuk(s)

Peen

½ tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Bruin rozijn-walnootbroodje

(Bevat: Gluten, Noten)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)718 kcal
Energie (kJ)3004.1 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten87 g
Vezels16 g
Eiwitten16 g

Benodigdheden

Oven
Pan
Deksel
Grote pan
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de pastinaak.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en schil de pastinaak. . Snijd de aardappelen, pastinaak en peen in blokjes van 2 cm.

Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe.
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

4

Bak ondertussen het noten-rozijnenbrood 8 minuten in de oven.

Meng tot een amandel-korianderolie.
5

Snijd of hak de koriander en de amandelen extra fijn. Meng met de extra vierge olijfolie in een kom tot amandel-korianderolie en voeg naar smaak peper en zout toe.

6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, bestrooi met peper en zout toe en verhit nog 1 minuut.

Garneer met amandel-korianderolie.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de amandel-korianderolie en serveer met het noten-rozijnenbrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders