Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

met noedels, verse gember en pinda's

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

75 gram

Gedroogde udonnoedels

200 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

½ stuk(s)

Thaise wokpasta

10 ml

Vissaus

80 gram

Garnalen

5 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)548 kcal
Energie (kJ)2294 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers12 g
Vezels6.5 g
Eiwitten25 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Snijd de limoen in partjes.Voeg de gedroogde udonnoedels toe aan de pan en kook 4 - 8 minuten op laag vuur. Giet af en spoel af met koud water.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Roerbakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelmatig vuur.Voeg de gember, de rode peper en de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 5 minuten. Voeg per persoon: 1/2 zakje Thaise wokpasta en 1/2 zakje vissaus toe aan de groenten en bak 2 minuten mee. Voeg de udonnoedels toe, schep goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus of laat helemaal achterwege. Serveer de vissaus eventueel aan tafel, zodat iedereen naar smaak meer kan toevoegen.

Garnalen bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de rest van de knoflook en de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

Serveren
4

Verdeel de udonnoedels met groenten en garnalen over de borden. Garneer met de pinda's en de limoenpartjes.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.