Skip to main content
Witte asperges met serranoham, romige dragonsaus en aardappel

Witte asperges met serranoham, romige dragonsaus en aardappel

met spinazie en ei

Met dit recept tover je 342 gram groenten per portie op je bord

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Kappertjes

2.5 gram

Verse dragon

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 gram

Spinazie

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Serranoham

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3728 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd22.9 g
Koolhydraten42.1 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10 g
Eiwitten38.3 g
Zout2.3 g
Potassium1845.5 mg
Calcium214.4 mg
Iron5.6 mg

Benodigdheden

Pan
Dunschiller
Hapjespan of grote koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan voor de asperges. 
  • Weeg en was de aardappelen en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
  • Snipper de sjalot.
Aardappelschijfjes bakken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelschijfjes in 13 - 15 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en bak de sjallot en kappertjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de room en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de saus 6 - 9 minuten op laag vuur inkoken, of tot de gewenste dikte.
  • Snijd de dragon fijn.
  • Voeg de dragon toe aan de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel meer van het bouillonblokje.
Witte asperges koken
4
  • Kook de asperges 8 - 10 minuten in de pan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Was de eieren onder de kraan. Kook de eieren de laatste 6 - 7 minuten mee, of tot de gewenste gaarheid.
  • Giet af en laat de eieren schrikken onder koud water.
  • Pel de eieren en halveer ze.

Tip: Kook, indien mogelijk, de asperges rechtop in de pan voor het beste resultaat!

Spinazie slinken
5
  • Haal de aardappelschijfjes uit de pan. Voeg de spinazie toe aan dezelfde pan en bak tot de spinazie licht is geslonken.
  • Snijd de bieslook fijn.

Weetje: Ken jij Popeye nog? De grote zeeman die spinazie at om groot en sterk te worden? Dat is niet zo gek, spinazie is namelijk een groente die relatief veel eiwitten bevat!

Serveren
6
  • Verdeel de spinazie over de borden, leg de asperges op de spinazie en schenk de romige dragonsaus eroverheen.
  • Garneer de asperges met de bieslook.
  • Serveer de aardappelschijfjes, de eieren en de serranoham ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders