Winterse ovenschotel met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Winterse ovenschotel met linzen

Winterse ovenschotel met linzen

Met wortel en belegen geitenkaas

Deze ovenschotel is er echt eentje voor als het buiten guur, nat en koud is. Heerlijk verwarmend en vullend voor voldoende energie. De linzen vormen een verrassende vervanger voor gehakt en de belegen geitenkaas zorgt voor extra pit.

Labels:
Veggie
Chef's Choice
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Peen

1 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

200 gram

Kruimige aardappelen

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¾ tl

Gedroogde rozemarijn

½ blik(ken)

Tomatenpuree

½ blik(ken)

Linzen

50 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3255 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels19 g
Eiwitten30 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de peen in blokjes van een ½ cm en snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Schil de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken.

Koken en bakken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur.

Linzen toevoegen
3

Voeg de peen, de bleekselderij en de gedroogde rozemarijn toe aan de wok of hapjespan en roerbak 10 – 12 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tomatenpuree mee. Voeg de linzen inclusief hun vocht en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Puree stampen
4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

In de oven
5

Verdeel het linzenmengsel over de ovenschaal, verdeel er de aardappelpuree over en strijk de aardappelpuree glad. Bestrooi met de geraspte belegen geitenkaas en bak de ovenschotel in het midden van de oven 8 – 10 minuten, of totdat de kaas gesmolten is

Serveren
6

Snijd de verse bladpeterselie grof. Bestrooi de ovenschotel met de peterselie en verdeel het gerecht over de borden.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen