topBanner
Winterse ovenschotel met linzen

Winterse ovenschotel met linzen

Met wortel en belegen geitenkaas

Lees meer

Deze ovenschotel is er echt eentje voor als het buiten guur, nat en koud is. Heerlijk verwarmend en vullend voor voldoende energie. De linzen vormen een verrassende vervanger voor gehakt en de belegen geitenkaas zorgt voor extra pit.

Labels:VeggieOriginal
Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Peen

2 stuk(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

400 gram

Kruimige aardappelen

8 bosje(s)

Verse bladpeterselie

1.5 tl

Gedroogde rozemarijn

1 blik(ken)

Tomatenpuree

1 blik(ken)

Linzen

100 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3255 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels19 g
Eiwitten30 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de peen in blokjes van een ½ cm en snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Schil de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur.

3

Voeg de peen, de bleekselderij en de gedroogde rozemarijn toe aan de wok of hapjespan en roerbak 10 – 12 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tomatenpuree mee. Voeg de linzen inclusief hun vocht en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel het linzenmengsel over de ovenschaal, verdeel er de aardappelpuree over en strijk de aardappelpuree glad. Bestrooi met de geraspte belegen geitenkaas en bak de ovenschotel in het midden van de oven 8 – 10 minuten, of totdat de kaas gesmolten is

6

Snijd de verse bladpeterselie grof. Bestrooi de ovenschotel met de peterselie en verdeel het gerecht over de borden.