Wienerschnitzel met zuurkoolsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wienerschnitzel met zuurkoolsalade

Wienerschnitzel met zuurkoolsalade

met ovenfrietjes en cranberrychutney

Wist je dat zuurkool eigenlijk een superfood is? Boordevol probiotica en vitamine C, helpt het je immuunsysteem te versterken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gerst
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Zuurkool

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

(Bevat Gerst, Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

40 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3819 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten91.9 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels17.6 g
Eiwitten33 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Vergiet
Koekenpan

Instructies

Ovenfrietjes maken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. 
  • Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot ze gaar en goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijden
2
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de wortel. Snijd de ui in fijne halve ringen.
  • Hak de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Weeg 100 g zuurkool per persoon af.
  • Spoel de zuurkool af onder de kraan in een vergiet. Druk het vocht eruit met een lepel en voeg de zuurkool toe aan een saladekom.
Zuurkoolsalade maken
3
  • Voeg vervolgens de geraspte wortel, ui, appel, mayonaise, de helft van de krulpeterselie en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom. 
  • Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd bijna 50% van de ADH vezels bevat? Door veel vezels te eten zorg je voor goed werkende darmen. Dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.

Schnitzel bakken en serveren
4
  • Verhit 10 minuten voordat de ovenfrietjes klaar zijn 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de schnitzel 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is (zie Tip).
  • Verdeel de ovenfrietjes over de borden en schep de schnitzel erbij. Serveer met de zuurkoolsalade en de cranberrychutney.
  • Garneer met 1 citroenpartje per persoon en de overige krulpeterselie.

Tip: Voeg de schnitzel pas toe als de boter goed heet is. Als de boter niet meer bruist en lichtelijk begint te kleuren, kun je gaan bakken.