Thaise stijl plantaardige visburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise stijl plantaardige visburger

Thaise stijl plantaardige visburger

op een wortelbroodje met krieltjessalade

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Tarwe
•Gluten
•Soja
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat Tarwe, Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3552 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels16.2 g
Eiwitten20.6 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

•Koekenpan met deksel
•Saladekom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 9 minuten. Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten verder.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de helft van de ui toe aan de kom, breng op smaak met zout en meng goed. Zet apart en roer af en toe door.
Snijden
2
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui toe en bak de plantaardige visburger in 3 minuten per kant goudbruin.
  • Verwarm ondertussen het broodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Houd twee blaadjes little gem per persoon apart voor de burger. Snijd de rest van de little gem grof.
Mengen
3
  • Voeg de mayonaise, sojasaus, knoflook, gemberpuree, verse kruiden, het sap van 1 limoenpartje per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de saladekom. Voeg de rodekool, wittekool en wortel toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besmeer de burgerbroodjes met wat mayonaise naar smaak. Beleg met de achtergehouden slablaadjes, de plantaardige visburger, gebakken ui en wat van de koolsla.
Serveren
4
  • Voeg de krieltjes en de gesneden little gem toe aan de saladekom. Meng goed door.
  • Serveer de burgers op borden met de salade ernaast.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!