Volkoren spaghetti met kippendijreepjes in kruidige roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met kippendijreepjes in kruidige roomsaus

Volkoren spaghetti met kippendijreepjes in kruidige roomsaus

met tomaat en verse kruiden

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Passata

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Kippendijreepjes

⅓ zakje(s)

Gele currykruiden

2.5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Extra vierge olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3740 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten76.6 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels11.2 g
Eiwitten34.3 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika in smalle repen en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 10 – 15 minuten in de oven.

Bakken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spaghetti. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg daarna per persoon: 1 tl gele currykruiden en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de specerijen 1 minuut mee.

Spaghetti koken
3

Blus de smaakmakers en specerijen af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de passata. Verlaag het vuur en voeg de kookroom toe. Laat de saus, afgedekt, nog 12 – 14 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Tomaat bereiden
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van het  basilicum en de bladpeterselie takjes en snijd in reepjes. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de verse kruiden en per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.

Kippendijreepjes bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijreepjes en de overige rode peper 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kippendijreepjes en de overige verse kruiden toe aan de saus.

Serveren
6

Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, kippendijreepjes en paprikareepjes. Serveer de tomaat met verse kruiden ernaast.