Volkoren noedels met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren noedels met kippendij

Volkoren noedels met kippendij

met groenten, Koreaanse kruiden en rode peper

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Groentemix met wittekool

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2420 kJ
Energie (kcal)578 kcal
Vetten22.7 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten61.5 g
waarvan suikers22 g
Vezels10.3 g
Eiwitten27.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Wok met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de wortel.
Kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes, knoflook, Javaanse wokpasta en rode peper 2 - 3 minuten.
  • Voeg de groentemix en de Koreaanse kruiden toe. Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan en kook 3 - 4 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok.
  • Voeg 1 el kookvocht per persoon toe en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Serveer de noedels met kip en groenten in diepe borden.