Prik voorzichtig de stukjes vis aan de spies. Pas op dat je jouw vingers niet aan de spies prikt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 takje(s)
Verse oregano
200 gram
Snijbonen
2 tl
Paprikapoeder
½ blik(ken)
Tomatenpuree
4 stuk(s)
Tomaat
170 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granen)200 gram
Koolvisfilet zonder huid
(BevatVis)2 stuk(s)
Spies
350 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
stuk(s)
Peper en zout
Bereid de bouillon. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de snijbonen, oregano en paprikapoeder 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk vervolgens de bouillon bij de groenten, roer goed door en laat 7 minuten, afgedekt, zachtjes koken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg in de laatste 2 minuten toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg daarna de couscous toe, zet het vuur uit en laat afgedekt 5 minuten wellen.
Snijd ondertussen de koolvisfilet in blokjes van 2 cm. Prik de visblokjes aan de spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visspies in 4 – 5 minuten rondom gaar.
Roer de groenten met couscous los met een vork. Verdeel de couscous over de borden en garneer naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de visspies.