topBanner
Visspiesjes met tomatencouscous en oregano

Visspiesjes met tomatencouscous en oregano

Lees meer

Prik voorzichtig de stukjes vis aan de spies. Pas op dat je jouw vingers niet aan de spies prikt.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 takje(s)

Verse oregano

200 gram

Snijbonen

2 tl

Paprikapoeder

½ blik(ken)

Tomatenpuree

4 stuk(s)

Tomaat

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Koolvisfilet zonder huid

(BevatVis)

2 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

stuk(s)

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2234.2560000000003 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de snijbonen, oregano en paprikapoeder 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schenk vervolgens de bouillon bij de groenten, roer goed door en laat 7 minuten, afgedekt, zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg in de laatste 2 minuten toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg daarna de couscous toe, zet het vuur uit en laat afgedekt 5 minuten wellen.

5

Snijd ondertussen de koolvisfilet in blokjes van 2 cm. Prik de visblokjes aan de spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de visspies in 4 – 5 minuten rondom gaar.

6

Roer de groenten met couscous los met een vork. Verdeel de couscous over de borden en garneer naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de visspies.