topBanner
Vispastei met garnalen en crème fraîche

Vispastei met garnalen en crème fraîche

met venkel, knapperige oventomaten en courgettesalade

Bourgondisch
Lees meer

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten. Rasp fijn en meng met de courgettelinten voor een extra aromatische salade.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)SchaaldierenGlutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Sjalot

1 stuks

Venkel

2 stuks

Vleestomaat

1 stuks

Tomaat

1 stuks

Courgette

10 g

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

100 g

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

⅔ stuks

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

260

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(BevatVis)

Zelf toevoegen

300 ml

Visbouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 el

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

1 tl

Suiker

2 el

Olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4543 kJ
Energie (kcal)1086 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd31.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels10 g
Eiwitten43 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Saladekom
Dunschiller
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de gewone tomaat in blokjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.

3

Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en een snuf zout met de courgette, dille en munt. Bewaar tot serveren en schep af en toe om.

4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.

5

Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.

6

Serveer de vispastei met de courgettesalade en de tomaten met panko.