Broodje krokante vis met komkommersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje krokante vis met komkommersalade

Broodje krokante vis met komkommersalade

met knoflookmayonaise en aardappelblokjes

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Tarwe
Spelt
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

100 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3942 kJ
Energie (kcal)942 kcal
Vetten45.3 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten99.7 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels13.6 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm (zie Tip).
  • Verdeel de aardappelblokjes en de ongepelde knoflook over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Bak de aardappelen en knoflook 10 minuten in de oven en haal dan de knoflook eruit. Schep de aardappelen om en bak nog 5 - 10 minuten verder, of tot ze goudbruin zijn.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje visschnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je later deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Komkommer-koolsla maken
2
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer, rodekool en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?

Visschnitzel bakken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de visschnitzel 3 minuten per kant.
  • Knijp de gepofte knoflookteen uit in een kleine kom en plet de knoflook met een vork.
  • Meng de mayonaise met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en besmeer met een deel van de knoflooksaus.
  • Beleg de broodjes met de schnitzel en een deel van de komkommer-koolsla.
  • Serveer de broodjes met de aardappelblokjes, de overige komkommer-koolsla en de overige knoflooksaus.