Broodje krokante vis met komkommersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje krokante vis met komkommersalade

Broodje krokante vis met komkommersalade

met knoflookmayonaise en aardappelblokjes

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Tarwe
Spelt
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

100 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

⅓ stuk(s)

Komkommer

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4042 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten45.3 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten104.1 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels13.6 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm (zie Tip).
  • Verdeel de aardappelblokjes en de ongepelde knoflook over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Bak de aardappelen en knoflook 10 minuten in de oven en haal dan de knoflook eruit. Schep de aardappelen om en bak nog 5 - 10 minuten verder, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje visburger zonder de aardappelen. Deze kun je later deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Komkommer-koolsla maken
2
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer, rodekool en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?

Visburger bakken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de visburgers 3 minuten per kant.
  • Knijp de gepofte knoflookteen uit in een kleine kom en plet de knoflook met een vork.
  • Meng de mayonaise met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en besmeer met een deel van de knoflooksaus.
  • Beleg de broodjes met de visburger en een deel van de komkommer-koolsla.
  • Serveer de burgers met de aardappelblokjes, de overige komkommer-koolsla en de overige knoflooksaus.