HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVictoriabaarsfilet Met Bataatstamppot
topBanner
Victoriabaarsfilet met bataatstamppot

Victoriabaarsfilet met bataatstamppot

Met currypasta, tomaat en prei

Lees meer

De bataat komt voor in verschillende kleurvarianten, maar ken je waarschijnlijk het beste als de knaloranje zoete aardappel. Ondanks de bekende naam is het geen aardappel maar een knol. Vanwege zijn zoete smaak is het een echte allemansvriend. In deze stampppot zorgt de currypasta voor een spannende smaak.

Labels:InspiratieEten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Prei

4 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Victoriabaarsfilet zonder huid

(BevatVis)

naar smaak

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers26.2 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bataat. Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

2

Voeg de bataat toe aan de pan met deksel en kook de bataat, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de ui en prei 4 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak nog 6 minuten, of tot de ui en prei zacht zijn.

4

Voeg de tomatenblokjes en de groene currypasta toe aan de pan met deksel en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Meng er de prei en de ui door en breng op smaak met peper en zout.

5

Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan en bak de vis 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de bataatpuree over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.