HelloFresh
topBanner
Verse pappardelle met garnalen

Verse pappardelle met garnalen

met doperwten en ricotta-preisalade

Premium
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :EiGlutenbevattende granenSchaaldierenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

240 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

80 g

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Citroen

40 g

Rucola

1 stuks

Prei

50 g

Doperwten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

20 g

Geroosterde hazelnoten

(BevatNoten, Traces of Peanuts, Traces of Sesame, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 takje

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3590 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8 g
Eiwitten40 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de prei in stukken van 10 cm lang, halveer in de lengte en snijd in stroken van 1/2 cm breed. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op laag vuur. Bak de helft van de knoflook en rozemarijn 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 4 minuten. Voeg daarna 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, nog 10 minuten zachtjes stoven.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle en doperwten. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, tot ze bruin worden. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bak de overige knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.

4

Voeg de garnalen, pappardelle en het ricottamengsel toe aan de prei en meng goed. Breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.

5

Kook de pappardelle en doperwten samen 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd een klein deel van de doperwten apart voor de garnering. Meng de pappardelle met 1/2 el olijfolie per persoon. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in kwarten. Meng in een kleine kom de ricotta met het citroensap en flink wat peper en zout.

6

Leg de rucola aan de zijkant van de borden en leg de pappardelle in het midden. Garneer het gerecht met de achtergehouden doperwten en de geroosterde hazelnoten. Serveer met de citroenpartjes. Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.