Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Verse pappardelle
(BevatEi, Glutenbevattende granen)240 gram
Garnalen
(BevatSchaaldieren)80 gram
Ricotta
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Citroen
40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)1 stuk(s)
Prei
50 gram
Doperwten
2 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Geroosterde hazelnoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)2 bosje(s)
Verse rozemarijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))Snijd de prei in stukken van 10 cm lang, halveer in de lengte en snijd in stroken van 1/2 cm breed. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op laag vuur. Bak de helft van de knoflook en rozemarijn 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 4 minuten. Voeg daarna 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, nog 10 minuten zachtjes stoven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle en doperwten. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten, tot ze bruin worden. Haal ze uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bak de overige knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.
Voeg de garnalen, pappardelle en het ricottamengsel toe aan de prei en meng goed. Breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
Kook de pappardelle en doperwten samen 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en houd een klein deel van de doperwten apart voor de garnering. Meng de pappardelle met 1/2 el olijfolie per persoon. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in kwarten. Meng in een kleine kom de ricotta met het citroensap en flink wat peper en zout.
Leg de rucola aan de zijkant van de borden en leg de pappardelle in het midden. Garneer het gerecht met de achtergehouden doperwten en de geroosterde hazelnoten. Serveer met de citroenpartjes. Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.