Labne is een verse kaas, gemaakt van uitgelekte yoghurt. Zijn naam heeft hij te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 pak(ken)
Kikkererwten
2 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Komkommer
200 gram
Gekleurde cherrytomaten
6 stuk(s)
Bruine mini tortilla
(BevatGlutenbevattende granen)50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)80 gram
Labne
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)40 gram
Mangochutney
(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)240 stuk(s)
Kogelbiefstuk
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de biefstuk uit de koelkast.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 2–4 minuten per kant goudbruin. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Verpak de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten in de grote kom met de cherrytomaten en de komkommer.
Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken en verdeel samen met de kikkererwtensalade over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.