Veggie + protein - Roerei met citroen-tijm varkensworst als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Roerei met citroen-tijm varkensworst als extra

Veggie + protein - Roerei met citroen-tijm varkensworst als extra

geserveerd met gebakken aardappelen en frisse salade

Roerei is niet alleen geschikt als ontbijt. Het is ook een heerlijke basis voor je avondeten. Combineer het met wat salade, feta, gebakken aardappeltjes en mayonaise. De feta en aardappels zorgen voor de bite, de salade maakt het lekker fris en de mayonaise en roerei geven het gerecht de nodige eiwitten en smeuïgheid.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

0.16 bosje(s)

Bosui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

20 gram

Mesclun

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1062 kcal
Energie (kJ)4442 kJ
Vetten79.8 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten54.6 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de rode puntpaprika in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de rode puntpaprika toe.

Groenten bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige rode puntpaprika 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met rode puntpaprika, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de worst, gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.