Skip to main content
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra

met avocado, feta en koriander

4.6
(55)

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? (Het juiste antwoord is: Parelcouscous is in Israël ontstaan in de jaren 50, als alternatief voor rijst.)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

40 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2419 kJ
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten13 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7.3 g
Eiwitten13.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
  • Rasp de schil van de limoen (zie TIP) en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.         

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Bakken
2
  • Rooster de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie, op hoog vuur. Haal uit de pan zodra ze beginnen te poffen en bewaar apart.
  • Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Salade mengen
3

• Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kogelbiefstuk erop.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders