Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra

met avocado, feta en koriander

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? (Het juiste antwoord is: Parelcouscous is in Israël ontstaan in de jaren 50, als alternatief voor rijst.)

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

40 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2419 kJ
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten13 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7.3 g
Eiwitten13.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
  • Rasp de schil van de limoen (zie TIP) en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.         

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Bakken
2
  • Rooster de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie, op hoog vuur. Haal uit de pan zodra ze beginnen te poffen en bewaar apart.
  • Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Salade mengen
3

• Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kogelbiefstuk erop.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!