HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscoussalade Met Kogelbiefstuk Als Extra
topBanner
Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra

Parelcouscoussalade met kogelbiefstuk als extra

met avocado, feta en koriander

Vlees als extra
Lees meer

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

2 stuk(s)

Hip hanged kogelbiefstuk

60 gram

Veldsla

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4081 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten50 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven.Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.

2

Rooster de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie, op hoog vuur. Haal uit de pan zodra ze beginnen te poffen en bewaar apart.Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan. Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken. Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kogelbiefstuk erop. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.