Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? Het antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Avocado
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)1 stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)2 stuk(s)
Hip hanged kogelbiefstuk
60 gram
Veldsla
75 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven.Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.
Rooster de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie, op hoog vuur. Haal uit de pan zodra ze beginnen te poffen en bewaar apart.Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan. Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken. Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kogelbiefstuk erop. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.